Maminka.czKoronavirus

Hej, mami! Šílí z dětí, tak nazpívala vtipnou parodii písničky. Podívejte se

Simona Procházková 15.  5.  2020
Se zpívajícími, tančícími a recitujícími rodiči se v době pandemie doslova roztrhl pytel. Na sociálních sítích najdete stovky zábavných, vtipných i bláznivých domácích videí. Mezi hodně povedené kousky patří „remake“ populární písničky Dance Monkey, se kterým se pochlubila trojnásobná máma Jenie Borders.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak vysvětlit dětem, že nemůžou dovádět venku, běhat a hrát si se svými kamarády, chodit do školy? Originální způsob zvolila Američanka Jenie Borders a nazpívala pro ně „Covid“ parodii na slavný hit Dance Monkey (Tančící opice) od Tones and I. Její domácí karaoke show sklízí v online světě obrovské nadšení.

„Ach bože, osmnáctý den jsme zavřeni doma v povinné karanténě a já už zřejmě pomalu přicházím o rozum,“ přiznává Jenie. O čem je její text na chytlavou hudbu oblíbené písně? Reaguje na současný „zavirovaný“ svět. Zpívá o tom, jak děti v jednom kuse lamentují, že se musí učit samy, znovu a znovu si stěžují na povinnost doma uklízet a pomáhat, mají strach dojít i do obchodu nakoupit potraviny, bojí se, že onemocní… o tom, že jim musí pořád a pořád opakovat: „Ne, ne, nemůžete jít ven za kamarády…“

To je doják! Královské děti na videu děkují doktorům a sestrám

Svou verzi písně nazvala výstižně: „Hej, mami!“ Proč? „Děti na mě v jednom kuse pokřikují, stačí, abych třeba jen odešla z koupelny, a z vany se okamžitě ozývá vřískot. Od rána do večera, tisíckrát za den, se domem odněkud ozývá „hej, mami“ znovu a znovu. Učitelé ze školky mě každý den nutí vypracovávat s nimi nějaké úkoly, čas pro sebe nemám ani vteřinu. Přísahám, ještě na mě někdo zavolá „hej, mami“ a stěhuji se na Madagaskar,“ směje se Jenie.

Napsat vlastní text k oblíbené melodii ji napadlo spontánně, své pocity hodila na papír a zazpívala manželovi. Právě ten je autorem vydařené nahrávky a později Jenie navrhl, ať ji zveřejní na Facebooku. Video se prakticky okamžitě stalo hitem a „modlitbou“ rodičů z celého světa, kteří sami prožívají podobné trable. A předložit realitu života s dětmi mezi čtyřmi stěnami v době koronavirové krize a sociální izolace pomocí vtipné písničky může spoustě z nich pomoci dívat se na celou situaci s humorem a nadhledem.

Tahle máma je vtipná! Kreslí krutou realitu rodičovství v karanténě

„Zpívám o skutečném životě. Moje děti se neustále nudí, chtějí jít ven za svými přáteli a já musím do nekonečna opakovat, že to prostě nejde, dokud korona nezmizí. Ráda s nimi trávím čas a dívám se, jak úžasné bytosti z nich rostou. Domácí karanténa byla dobrá v tom, že jsem si uvědomila, že někdy je zkrátka v pořádku, když nejsem za všech okolností nejlepší a dokonalá máma a manželka. Naučila mě také, že bych v žádném případě nemohla pracovat jako učitelka a jak jsem jim všem vděčná, že vzdělávají naše děti,“ svěřila se Jenie a na závěr vzkazuje všem: „Šiřte kolem sebe lásku, ne viry. Myjte si ruce!“

Rodina baví svět v karanténě. Jejich parodii na slavný song musíte slyšet

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Rodina, Rodina a vy, Rodiče, Vaše příběhy, Vtip, song, Síl, Originální způsob, Máma, Parodie, TAK, Děti, Facebook, Písnička, Madagaskar